Itt vagy
Kezdőlap > #LOL > Gyorséttermi dolgozók rántják le a leplet, mit ne rendelj náluk

Gyorséttermi dolgozók rántják le a leplet, mit ne rendelj náluk

A Redditre felkerült információkból most az ausztrál News.com hozott le egy nagyobb összeállítást, amiben a helyi gyorséttermi dolgozók mondják el, hogy mire figyelj, és milyen ételeket kerülj a legnépszerűbbnek számító étkezdékben. Legalábbis szerintük, Ausztráliában megesnek a következő esetek.

Szószok

Több KFC-dolgozó azt állítja, hogy bár a sült krumplikhoz adott szószok igazi közönségkedvencek, jobb, ha elfelejtjük őket. Az étterembe járó vendégeknek ugyanis fogalmuk sincs arról, hogy a szószok egyik fő összetevője a serpenyők és olajsütők alján a nap végére felgyülemlett elhasznált olaj, ugyanis ahelyett, hogy kidobnák az olajsütők edényeiben felgyülemlett „mocskos maradékot”, szószt készítenek belőle. Egy másik ausztrál konyhai alkalmazott azt írja, hogy a szószokban 90 százalékban nagyjából csak használt olaj van, egy kis maradék liszt, és néhány égett csirkehúscafat, ami szintén a használt serpenyőkből való. Azt is hozzátették, hogy a krumplinak sincs köze a valódi burgonyához, hanem szó szerint csak lisztből készülnek a gyorsétteremben kapható „krumpliételek”

gy2

Saláták

Lehet, hogy néha már te is kísérletet tettél arra, hogy a gyorséttermekben is valamilyen egészségesebb ételt válassz, de ha ilyenkor egy salátára esett a választásod, legközelebb inkább rendelj mást! Egy ausztrál McDonald’s-alkalmazott ugyanis mindenkit óvva int a salátától – elmondása szerint mivel ezek az ételek fogynak a legkevésbé a Mekikben, ezért bevett szokás, hogy átcímkézik a csomagolásokat, és a lejárt szavatosságú terméket frissként adják el.

Halburger

Mivel ez sem a legnépszerűbb fogás a McDonald’s-nál ezért a dolgozók azt írják, kerüljük el a halas hamburgereket is. „Tökre undorító” – írja az egyik alkalmazott, aki azt is megfogalmazta, hogy a hamburgerekbe kerülő halfilék rendszeresen órákat állnak elkészülve, mire valaki elviszi. Ezt egy másik alkalmazott is megerősítette, bár ő azt tanácsolja, hogy mindig frissen készítve kérjük a halburgert.

gy1

Jég

Furcsának tűnhet, hogy még a jéggel is baj lehet a gyorséttermekben, de a dolgozók például kizárólag jég nélkül isszák üdítőitalaikat, és a jégkészítő automaták közelébe sem mennének. „Nem tudom megmondani, hány olyan jéggépet láttam, amiknek penész és döglött legyek voltak az alján” – mondta egyikük. Egy másik szerint ezek a gépek ”több penészt és taknyos anyagot rejtenek, mint hinnéd.”

Csokiöntetes fagyik

Mindenki szereti a csokoládés fagylaltot, de úgy tűnik, ezt sem a legjobb ötlet. Egy korábbi McDonald’s alkalmazott azt mondja, hogy a megmaradt csokialapanyagok mennek a fagyikra, ráadásul azok, amik egész nap álltak. És persze ahelyett, hogy a megszilárdult részt leszednék, visszaforgatják a gépbe, hogy egy darabka se vesszen kárba. „Arról nem is beszélve, hogy amíg a McDonald’s-nál dolgoztam, szinte mindig a csokoládé mellett permeteztük a tálcákat, az Isten tudja, mennyi vegyszer került bele” – írja egy másik hozzászóló.

Az ausztrál News.com egyébként az összeállítás megjelenésekor megkereste az érintett gyorséttermeket is: a KFC Australia szóvivője elmondta, hogy a cég komolyan veszi, hogy vendégeiknek „frissen készített, jóízű ételeket” kínáljanak. A „mocskos olajokból” készült szószokkal kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy helyi éttermeik „a hagyományos módszert követve” készítik, ami „egy autentikus, egyedülálló ízt biztosít.”

Az ausztrál McDonald’s eddig nem reagált konyhai alkalmazottjainak állításaira.

Share Button
Top