Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > Gyönyörű felvételek.Tíz év után ismét több ezernyi lótusz pompázik egy thaiföldi nemzeti parkban

Gyönyörű felvételek.Tíz év után ismét több ezernyi lótusz pompázik egy thaiföldi nemzeti parkban

Tíz év után ismét virágzik a lótusz a thaiföldi Khao Sam Roi Yot Nemzeti Parkban, ahol a színpompás növény a szárazság és a környezetszennyezés miatt az elmúlt években teljesen eltűnt a park tavaiból. A thai kultúrában szentként tisztelt növény megjelenése nemcsak a helyieknek jó hír, a Bangkoktól mintegy három órányi utazásra délre elterülőnemzeti park a külföldiek körében is közkedvelt látványosság. “Most azonban a nemzeti park a lótuszok helyreállításának kellős közepén van. Amikor eljön a megfelelő idő, meg fogjuk nyitni a közönség előtt” – mondta Rugdroj Aszvakultarin, a park igazgatója a lótuszok felbukkanása után.

Forrás: Wikimedia Commons/ Preecha.MJ

Forrás: YouTube

A lótuszvirágzás elmaradását a szakemberek a Thaiföldet sújtó szárazsággal és a nemzeti park tavait, folyóit és karsztvizeit is sújtó műtrágya-szennyezéssel magyarázzák. “Most azonban ismét esik az eső, és a több ezernyi lótusz a környezet tisztábbá válásának eredménye” – tette hozzá az igazgató.

A térségben az indiai lótusz az őshonos. Gyönyörű fehér, rózsaszínes vagy egészen piros virágai vannak. A faj minden része ehető. A lótusz az ősi keleti vallásokban a megtisztulás és az újjászületés jelképe. Virága a buddhizmus egyik fő szimbóluma.

Forrás: Wikimedia Commons/ Niels Mickers

Forrás:lemon

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top