Itt vagy
Kezdőlap > Zene > Gyémántpolgár a Budapest Music Expon

Gyémántpolgár a Budapest Music Expon

A Gyémántpolgár

Mivel készültök?

 Nehéz volt kiválasztanunk három dalt a repertoárunkból, mert nagyon egyedi és kedves számunkra minden dalunk.Mivel a zene és tartalom egysége, a zenei kifejezés mindig a legfontosabbak számunkra, ezért a dalok stílusban is követik és segítik a befogadást.

Igyekeztünk úgy összeállítani a műsort, hogy lefedje azt a hangzást ami jellemez bennünket, és ebben a rövid időben meg tudjuk mutatni mit is képviselünk mi így, Gyémántpolgárként.

 

 

Hogyan határoznátok meg: milyen zenét játszotok, ki a célközönség?

 Mivel mind a négyen eltérő zenei háttérből jöttünk, ezért elég érdekes közös hangzást tudtunk kialakítani. Meghatározó zenei gyökerek kötnek a klasszikus zene, magyar népzene, a jazz, pop, funky, illetve bluegrass zenéhez.

A műfaji kötöttségekkel mi nem igazán foglalkoztunk. Minden esetben a dal mondanivalója határozta meg a műfaját is. Mi pop zenének szoktuk nevezni azt, amit játszunk, de érdekes módon a közönség nagyon sok jelzővel illeti, talán éppen azon momentumok kapcsán, ami számukra legjellegzetesebb a műsorunkból.

 

Hogyan születnek a dalaitok? Hogy néz ki az alkotói folyamat?

 A dalok mindegyike Anitához köthetők. A régebbi dalok teljes egészében az ő alkotásai. A Keress fényt Anita és Zoli szerzeménye. Egy új irány, hogy Anita, gitárosunkkal Danival is elkezdett  dalokat írni. Dani zenei alapjaihoz Anita dallamot és szöveget talál. Ez egy egészen új irány, hiszen Danihoz a jazz világa áll közel. A harmonizálás és ritmika ezekben a dalokban már teljesen más. A hangszereléseket közösen, az egyéni ötletek felhasználásával készítjük el.

 Ki a célközönség?

A célközönségünk minden olyan ember, aki szereti a zenét, a hangokat, ugyanakkor szükséges, hogy egy bizonyos nyitottsággal is rendelkezzen a tiszta emberi érzések, lelkiállapotok megélésére.

Idealisták vagyunk. Hiszünk abban, hogy az emberek képesek szeretni, elfogadni, adott esetben átérezni mások problémáját. Hisszük, hogy a zenész a hangok , szavak erejével képes adni, irányt mutatni a embereknek, a társadalomnak.

 

A Faceboook oldalatokon olvastam, hogy készülőben van (vagy talán már el is készült?) az új lemezetek. Mit lehet erről tudni? Meséljetek a lemezről és az egyes dalokról részletesen? Hogy születettek az egyes nóták? 

A szegedi Amatours Tehetségkutató egyik díjaként vehettünk fel egy négy számból álló EP lemezt Szegeden. A zenei anyag még keverés alatt van. A négy dal teljesen különböző hangzásvilág.

Az Idill című szám Anita és Dani közös szerzeménye. Egy érdekes lüktetés és egy még érdekesebb ritmusváltás teszi egyedivé a zenei alapot. Talán a világzene kategóriájához áll közel. Inkább csak egy természeti kép. Egy olyan ember jellemrajza, aki ebben a felgyorsult kissé elgépiesedett világban közeli kapcsolatban tudott maradni a természettel. Mint a címéből is kiderül ez a magány azért nem szomorú, inkább egy irigylésre méltó különös állapot.

A Keress fényt egy funky dal. Dobosunk, Zoli írta a zenei alapot és Anita írt rá dalt és szöveget, melyet egy pozitív üzenet hat át. Fontosnak tartjuk, hogy világunkban meg tudjuk tartani a hitünket és soha ne adjuk fel.

Egy számunkra is érdekes dal a Furcsa reggel. Ez Anita szerzeménye. Egy nehezen induló nap kapcsán született, amikor a várva várt egyedüllét, az alkotói magány éppen fordítva sült el.” Minden jó, ha vége jó”. A dal megragad, felemel, ahonnan csak nevetve nézünk a mélybe a hétköznapok viharaira.

Az egyik legszebb számunk  a Gyémántmadár. Anita szerzeménye. Egy örök szerelem képe rajzolódik ki a dalban. Magában hordozza a magyar zenei és irodalmi hagyományt. Régies nyelvezete ellenére is érthető és befogadható a ma embere számára is.

 

Mit vártok a Budapest Music Expo-tól?

Különös öröm számunkra egy ilyen rangos eseményen részt venni, ami már önmagában is élményt fog jelenteni. Az „öröm a zene” üzenete közel áll a Gyémántpolgár szellemiségéhez, hiszen a saját zene és a szöveg megalkotásának folyamata, a kész hangszerelésig bejárt út, végül a produkció átadása a közönségünknek, mind-mind örömteli pillanatok sokaságát hozza, ám ez az öröm igazán akkor nyer értelmet, ha a hallgatóságunk is meg tudja élni a dalainkon keresztül. Elsősorban ezt várjuk a Budapest Music Expo színpadán is. Biztosak vagyunk abban, hogy a professzionális technikai háttér is a segítségünkre lesz ebben. A rendezvény hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy figyelmet kapjunk és zenénket minél szélesebb körben eljuttathassuk az erre fogékony érdeklődőkhöz szakmai körökben és a közönségszervezés tekintetében egyaránt. Szívesen kötünk új ismeretségeket, amelyek akár hosszú távon, gyümölcsöző közös munkát is eredményezhetnek.

A Gyémántpolgár Facebook oldala:

https://www.facebook.com/Gyemantpolgar/

 

Share Button
Top