Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > Gusztustalan szenzációs a tudományos életből: mutatjuk most minek örülnek a tudósok és az átlag ember min borzad el

Gusztustalan szenzációs a tudományos életből: mutatjuk most minek örülnek a tudósok és az átlag ember min borzad el

A tudósok és kutatók el vannak ájulva az örömtől, de átlagemberként inkább enyhe undort érzünk: többszáz éves, fogakat tartalmazó petefészektumort találtak Portugáliában.

Egy középkori lisszaboni sírkertet tárt fel éppen egy portugál régészcsapat, amikor valami nagyon különösre bukkantak az egyik holttestben. A tudósok tudták, hogy a testeket 1400 és 1755 között temették el, ezután a temető erősen megsérült egy földrengés miatt. A lényeges felfedezést egy női holttest maradványaiban találták meg.

A 4,3 cm-es tumorban fogak és csontkezdemények találhatóak

Először azt hitték, egy megkövesedett magzatot találtak a hasában, de kiderült, hogy jókora teratóma az. Ez az a fajta daganat, ami embrionális szöveteket tartalmaz, és ritkán fajul rosszindulatúvá. Ebben a négycentis petefészekdaganatban több fogat és csontkezdeményeket is azonosítottak. Sofia Wasterlain, a portugáliai Coimbra Egyetem kutatója tanulmányt is írt a leletről.

Forrás: 24.hu

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top