Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > A Google titokban rögzíti a hangodat! Itt van, hogy hol találod meg ezeket a hanganyagokat!

A Google titokban rögzíti a hangodat! Itt van, hogy hol találod meg ezeket a hanganyagokat!

Bármit amit valaha leírtunk vagy kimondtunk a Google keresőóriás szolgáltatásait használva, az mind megtalálható a cég szerverein! Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a google hangkereső nemcsak az értelmezett szavakat, hanem a az összes kimondott szót el is menti, most megmutatjuk hol találhatod meg ezeket az elmentett hang fájlokat.

Először is, hogy miért menti el a Google a hangunkat?

A Google valószínűleg azért tartja meg a hangfájlokat, hogy finomítani tudja a természetes nyelvfeldolgozó algoritmusait.

Ez az ötlet jónak tűnik, azonban van néhány hátránya is:

Mindezekhez az információkhoz mások is hozzáférhetnek, ha feltörik a Google fiókodat.
Ezeket az információk felhasználhatják ellenünk a bíróságon, pereskedés esetén.
Az információkat felhasználva reklámokkal bombáznak bennünket.

Az a szerencse, hogy a hangfelvételeket csak mi tudjuk meghallgatni, amíg nem adunk hozzáférést a fiókunkhoz másnak. A fájlokat törölni is tudjuk. Ehhez csak be kell lépni a history.google.com weboldalra, és ott a Voice & Audio Activity menüpont alatt megtaláljuk a próbálkozásaink teljes listáját. Csak be kell pipálni a felvételek melletti négyzetet, és a felső kék sávban megjelenik a törlés lehetősége.

Ha elmentett hanganyagokat találsz a telefonodban, vagy laptopon, akkor azt tanácsoljuk, hogy azonnal töröld ki ezeket a fájlokat! És természetesen értesítsd barátaidat is erről a fontos információról, ami veszélyes is lehet!

Forrás:index

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top