Itt vagy
Kezdőlap > Egyéb > A fiúk ikreknek születtek, ám egyikük “most már” lány. Hihetetlen történet!

A fiúk ikreknek születtek, ám egyikük “most már” lány. Hihetetlen történet!

A National Geographic idén sokat foglalkozik a nemváltó kamaszokkal. Emmie Smith nemváltó operációját forgatták le, megmutatják a procedúrát abból a szemszögből, ahonnan még sohasem láttuk.

Emmie Smith 2016 augusztus 30-án lecserélte a farmert és az inget egy lányruhára, készülődött a kórházba a nemváltó műtét első operációjára. Testét elkezdték átalakítani ahhoz a nemhez, amit magáénak érez: nővé.

A műtét előtt (Forrás: NG)

A műtét előtt (Forrás: NG)

A lány másfél évvel a műtét előtt állt a családja és barátai elé azzal, hogy nem bírja tovább fiútestbe zárva. A családnak nagyon nehéz volt megemészteni a hírt, az anyuka tiszteletes Massachusetts városában, gyermekei is gyakan vele voltak az episzkopális templomban, de talán a legrosszabbul Emmie egypetéjű ikertestvére viselte a nagy bejelentést – ő ugyanis jól érzi magát fiúként.

Emmia ikertestvérével (Forrás: NG)

Emmie ikertestvérével (Forrás: NG)

Walkerből azonban Emmie lett, és a fiú hiányát mindenki megszenvedte. Idővel azonban a nagymama és az egész család is megszokta, hogy a fiúból lány lett, és már az édesanya is lányaként emlegeti Emmiet fia helyett.

Forrás: NG

Forrás: NG

Az operáció után sem ment minden simán. Az erős fájdalmakkal küzdő Emmie rosszul érezte magát, és azon gondolkodott, nem volt-e jó az a régi test?

A műtét után (Forrás: NG)

A műtét után (Forrás: NG)

Aztán amikor képes volt újra járni és ülni, elkezdte jól érezni magát, és biztos volt benne, hogy a jó döntést hozta meg. Minden percet, amit fiúként kellett élnie, pazarlásnak, veszteségnek érzett.

Emmie ismerkedik új testével (Forrás: NG)

Emmie ismerkedik új testével (Forrás: NG)

 

Forrás: National Geographic

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top