Itt vagy
Kezdőlap > #LOL > Ezt a magot Te is komálni fogod, avagy a chia mag ütős hatásai

Ezt a magot Te is komálni fogod, avagy a chia mag ütős hatásai

>A chia mag egy fantasztikus tápanyagforrás számunkra, hiszen rengeteg létfontosságú vitamint, ásványi anyagot, antioxidáns vegyületet és más egyéb nélkülözhetetlen anyagot tartalmaz.

Egyik kiemelkedő tulajdonsága egyedülállóan magasOmega-3 tartalma,melyzsírsavak esszenciálisak,azaz létfontosságúak számunkra.Az Omega-3 zsírsavak alapvető fontosságúak a szív-és érrendszer és az agy egészséges működéséhez.A chia magban átlagosan25%-os arányban találhatóak meg ezek a rendkívül értékes Omega-3 zsírsavak,ami által achia mag a legjobb növényi forrásuknak számít.

A chia mag többek közötttartalmazza mind a 8 esszenciális aminosavat teljes értékű fehérjékkel együtt,derosttartalmais páratlanul magas. Számtalanásványi anyagaközül kiemelkedik avas, magnézium, kalcium és foszfor, melyekből igen jelentős mennyiséget foglal magában.

Achia magmásik különlegessége, hogyroppant erős antioxidáns hatással bír,mely által különösenhatékonyan védi valamennyi sejtünket a romboló hatású szabadgyökök támadásaitól.

Achia mag folyadékkal elkeverve, illetve agyomorban zselés állagúvá válik, mely miattlassítja a szénhidrátok és a cukrok lebomlását, valamintteltségérzetet is kelt, s ennek is köszönhetően remekülelősegíti a fogyókúrát és az ideális testsúly elérését és megtartását.

Melyek a chia mag legfontosabb pozitív hatásai?

  • Támogatja a szív-és érrendszert

A chia mag hatékonyancsökkenti a rossz (LDL) koleszterin és a triglicerid szintjét, miközbenemeli a jó (HDL) koleszterinszintet. Avérnyomásrais jótékony hatásokat képes kifejteni, mellyelmegelőzhetőeklehetnek a hipertóniából fakadószív-és érrendszeri megbetegedések.

ÉrtékesOmega-3 zsírsavjaialapvető fontosságúak aszív egészségeszempontjából.

  • Erősíti az immunrendszert

Mivel achia mag tele van értékes és létfontosságú tápanyaggal,ezért feltölti szervezetünket a működéséhez nélkülözhetetlen vegyületekkel. Immunrendszerünket is ellátja a számára alapvető vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal,így jelentősenfokozza védekezőképességünket.

  • Javítja az emésztés hatékonyságát

A chia magban rendkívül sok élelmi rost található,s többek között ennek is köszönhetően nagymértékbenjavítja az emésztés hatásfokát, valamintfokozza a bélrendszerben a perisztaltikus mozgást, vagyiselősegíti a széklet mielőbbi távozását.

  • Erős antioxidáns védelmet nyújt

Magas arányban találhatóak meg benneantioxidáns hatású vegyületek, melyekvédelmet biztosítanak a szabadgyökök sejtromboló hatásaival szemben.Így többek közöttlassítják az öregedés ütemét, gátolják a degeneratív folyamatok kialakulását szervezetünkben, dea szív-és érrendszer egészségét is hatékonyan óvják.

  • Támogatja a fogyást és az ideális testsúly megtartását

A chia mag elfogyasztását követően hosszú időre teltségérzetet biztosít, így jelentősencsökkenti az éhségérzetünket, és kevesebb étellel is beérjük. Ráadásul mindeközben mégisellátjuk szervezetünket a számára fontos tápanyagokkal,így nem kell attól sem tartani, hogy tápanyaghiány alakul ki a kevesebb étel miatt.

  • Szabályozza a vércukorszintet

A chia mag képes kiegyensúlyozni a vércukorszintünket,amivelcsökkentheti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát, ráadásulfolyamatosan energikusnak is érezhetjük magunkat, hiszen a chialassítja és kiegyensúlyozottá teszi a szénhidrátok cukorrá való átalakulásának folyamatát.

  • Erősíti a csontokat és a fogakat

A chia mag igen nagy mennyiségűkalciumot, foszfort, magnéziumot és fehérjéttartalmaz, melyeknélkülözhetetlenek a csontok és fogak épségének és erősségének megőrzéséhez.

  • Táplálja a bőrt, a körmöket és a hajat

A chia főként a benne található jelentős mennyiségűOmega-3 zsírsavjainak köszönhetőennagymértékbenhozzájárul a bőr, a körmök és a haj táplálásához,így azok erőssé és egészségessé válhatnak.

  • Fokozza a sportteljesítményt

A chia mag eredményesenenergetizál, serkentiaz izomépítést,így jelentősennövelheti az állóképességet, és javíthatja a sportteljesítménytis.Testépítőkszámára különösen hasznosak a benne található roppant értékesnövényi fehérjék.

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top