Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > Ezek a gyönyörű lakások már 5 éve üresen állnak, senki sem érti, hogy miért

Ezek a gyönyörű lakások már 5 éve üresen állnak, senki sem érti, hogy miért

Mind a 10 luxuslakás, melyet a Shard cég 50 millió angol fontért (17,4 milliárd forintnak megfelelő összegért) értékesített, már 5 éve üresen áll, és senki sem érti, hogy miért. Csak sejteni lehet, hogy a gazdag tulajdonosok egész egyszerűen nem akarnak “a folyótól délre” lakni.

Még 2012-ben adták át a csili-vili felhőkarcolót, amit Európa első függőleges városaként emlegettek a kezdetektől fogva. Akkoriban az a hír járta, hogy egy pár percen belül biztosan el fognak kelni a London szívében található luxusotthonok.

A 10 nagyméretű, 5760 négyzetméteres (!) lakás közül 7 egyszintes otthonnak lett kialakítva, míg a többiek egy egész emeletet elfoglalnak – egyenként. Az első osztályú berendezésen és a csodás panorámán kívül a lakások künlegessége még, hogy az épület alsó szintjein található, ötcsillagos Shangri-La Hotel szolgáltatásait is igénybe lehet venni a lakóknak, beleértve a szobaszervízt is.

Azt már csak találgatni lehet, hogy miért állnak üresen a tulajdonképpen vadonatúj, de már 5 éves lakások. Elképzelhető, hogy a tulajdonosok igazából sosem akartak oda beköltözni, csak befektetésnek szánkták a lakásokat, amiken bármikor túladhatnak, hiszen akár egyből beköltözhető állapotban vannak a ma is modern lakások. Ezen kívül az angol font alacsony értéke is hozzájárulhatott ahhoz, hogy az emberek inkább ingatlanokba fektettek be, mintsem a banki betétekbe. Ugyanakkor a tulajdonosok közül többen is Katarból származnak, lehet, hogy egész egyszerűen meg akarják tartani a lakásokat, csak még nem tudják, mikor fognak beköltözni.

 

Forrás: Dailymail

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top