Itt vagy
Kezdőlap > Zene > Erdély, Svédország, USA – Turnéra indul a Triász

Erdély, Svédország, USA – Turnéra indul a Triász

Izgalmas ősznek néz elébe a Triász. A trió szerda óta Erdélyben tartózkodik: a csapat szerdai napja – a hatalmas távolság miatt – a kiutazással telt, csütörtökön egy zártkörű rendezvényen léptek fel, pénteken Kézdivásárhelyen adtak koncertet, szombaton pedig már Berettyóújfaluban érte őket az este, no meg persze a buli. “Reggel 8 órakor indultunk Berettyóújfaluba, és este 6 órakor estünk be, nagyon kockázatos vállalkozás volt.” – kezdi a banda az élménybeszámolót.

 Mint megtudtuk, akkora igény van arra, amit csinálnak, hogy már a jövő nyaruk  betelni látszik: “Az erdélyi koncerteken ismét nagyon sok meghívást kaptunk, amiknek a teljesítése azért lesz nehéz, mert a jövő év nyarára minden hétvégére már vannak meghívásaink, nem tudjuk hova beilleszteni a koncerteket, de dolgozunk rajta.”

A fiúk jártak már Svájcban, de megfordultak Kanadában és az Egyesült Államokban is – mindenütt az ottani magyar közösség szervezésében, februárban pedig újra repülőre szállnak és ismét a tengerentúlra vezet az útjuk.

Azt is elárulták, hogy külföldi koncertek látogatói zömében a helyi magyar közösség tagjai közül kerülnek ki. “Nem tervezzük a helyi rajongók gyűjtését, ennek persze nyelvi okai is vannak, a magyar közönség meghódítása is nagy feladat, hisz különböző korú, és érdeklődésű emberekről beszélünk, de nekünk sikerült az USA-ban is telt házas bulikat csinálni, ami persze jól hangzik, de ez koncertenként 150-200 nézőt jelent. Ez persze ott nagy eredmény, hisz a kint élők száma sem nagy és esetenként a magyar házakat teljesen önfenntartó egyesületekként működtetik, ami mellett nehéz rentábilis bulikat rendezni.”

Sok múlik a helyi közösség összetartó erején – mondják – ami bizony városonként igencsak változó. Szeretettel várják a svédországi magyar és külföldi rajongókat 2017.október 27-én Göteborgban, 28-án Malmőben. 2018-ban pedig Amerika földjét is meghódítják majd: fellépnek majd Nevadában, Kaliforniában, Floridában, New York államban is. Olvasóinknak pedig ígérjük, hogy a Triász ezen turné során szerzett élményeiről is beszámolunk majd.
A csapat hazai koncertjei a közeljövőben:
2017.október 20.  Győr, To the ROCK Music and Drink Bar
2017.október 21. Disznótoros ételek napja,  Nagymegyer, Tunyó Tanya
2017.október 22. Pomáz, Magyar Vár
A banda svédországi koncertjei:
2017.október 27.19:30 Göteborg Smyckegården, Björkhöjdsgatan 27 B, Västra Frölunda
2017.október 28. Malmö  KSF Srbija Malmő
Széles L. Gábor
2017.10.17
Share Button
Top