Itt vagy
Kezdőlap > Zene > Electric altar – Londonban rögzítette legújabb albumát a Dungaree

Electric altar – Londonban rögzítette legújabb albumát a Dungaree


2018 áprilisában egyben feljátszva, analóg körülmények között, Londonban, Liam Watson 1991-ben alapított, vintage hangulatú studiójában rögzítette legújabb, Electric altar c. albumát a DUNGAREE csapata. Az angol producer olyan világhírű bandákkal dolgozott már hangmérnökként mint a Tame Impala, a Supergrass, a Madness, a Wolf Alice, a Temples, a Wytches, a Kills, a Metronomy, az Electric Wizard vagy az Undertones. A csapattal ennek apropóján ültem le beszélgetni.

Milyen volt Liam Watsonnal, a White Stripes 2003-as Elephant című Grammy-díjas albumának a hangmérnökével (illetve még a Tame Impala, a Supergrass, a Madness, a Wolf Alice, a Temples, a Wytches, a Kills, a Metronomy, az Electric Wizard vagy az Undertones csapatainak hangmérnökével) dolgozni? Mennyire sikerült közelről megismerni? Hogy éltétek meg ezt az egészet?

Egyértelmű, hogy hatalmas élmény volt mindannyiunknak, óriási szakértelem és tapasztalat van a háta mögött. Őszinte és szigorú ember bizonyos tekintetben, de valahogy még se lehet rámondani, hogy “diktátor” lenne. Egy jó tanácsot adott a felvételek elkezdése előtt: érezzük jól magunkat, akkor lesz a legjobb. Jó volt látni, hogy élvezte a munkát, nem igazán voltak bénázások, akadozások. Ars poeticája, hogy nem a szemünkkel kell látni a zenét, hanem a fülünkkel hallgatni. Ha valami jól szól, akkor jó lesz, nem kell hozzá számítógép vagy monitor, amin ezt nyomon követjük. Munkakapcsolatban voltunk vele, közvetlen ember, segít bármiben, mostanáig tartjuk a kapcsolatot és kikérjük a véleményét egyes dolgokról.

Hogy jött egyébként a lehetőség, hogy az ő studiójában rögzíthettétek az anyagot?

A managerünk, Nemes Tamás, már korábban dolgozott vele egy másik zenekarral. Így hogy 2017-ben elnyertük a Hangfoglaló Program támogatását, megnyílt ez a lehetőség, hogy anyagilag megengedhessük magunknak, hogy kimenjünk és ott vegyük fel.  Persze, ehhez Liam-nek is kellett az ámenje, hogy egyáltalán akar és tud-e velünk foglalkozni. Amikor elküldtük neki az előző anyagunkat, csak annyit válaszolt, hogy vár minket szeretettel áprilisban.  Majd kiugrottunk a bőrünkből.

Milyen visszajelzéseket kaptatok eddig az albumról? Hogy fogadták a rajongók és a zenei szakma?

Roppant elégedettek vagyunk a visszajelzésekkel kapcsolatban több ízben is.Elsősorban azért, mert a lemez premiere a Stoned Meadow Of Doom Youtube csatornán volt, ami ennek a műfajnak a legnagyobb platformja a világon, ezen kívül a Weedian nevű oldal is közzétette, aminek világszerte több mint 100 ezer követője van. Továbbá több külföldi rádió kérte, hogy játszhassák a dalokat, illetve több havi válogatás listára is felkerültünk elég nívós zenekarok mellé. A rajongóink között is megoszlik a lemez, aminek szintén nagyon örülünk, mert van, aki azt mondja, hogy az első lemezünk jobb volt, van, aki meg azt mondja, hogy erre a másodikra értünk meg igazán és ez visz mindent. Ezek a visszajelzések jelentik azt, hogy tartunk valahová és változunk.

A Dungaree Facebook oldala:
https://www.facebook.com/dungareeband/

Fotó: Takács Borisz

Köszönöm szépen az interjút!

Share Button
Top