Itt vagy
Kezdőlap > Csajok / Pasik > Egy nagyon jó indok, hogy miért ne legyél a mérlegelés megszállottja

Egy nagyon jó indok, hogy miért ne legyél a mérlegelés megszállottja

A fogyást legjobban úgy lehet követni, ha folyton a mérlegre állunk, és nézzük, hogyan mutat egyre kevesebbet az eszköz, ugye? Hát, ha tényleg szép és formás testre vágyik, akkor a kilók számánál sokkal fontosabb, hogy milyen a testünkben a zsír és az izom aránya. Ezért csalóka a BMI számolgatása is – bizony lehet, hogy a sportolóknál ez az index magas, miközben nagyon valószínű, hogy egészségesebb és fittebb mint az, aki azonos súlyú vele, de nála kicsit mások az arányok, és nem, a vékonyság sem jelenti feltétlenül azt, hogy ne lehetnénk hájasak, és ha nem mozdul a mérleg nyelve, az lehet, hogy annak köszönhető, hogy izmosodik.

Nem hisz nekünk? Akkor nézze meg a My Sweat Life bloggerének fotóját. Kelsey Wels az első képen 65,77 kg, a másodikon, 55,33 kg, a harmadikon pedig 63,5 kg, és a hármas fotóhoz mellékelt szövegben arra kér mindenkit, hogy szálljon le a mérlegről, és ne higgyék azt, hogy a súly a fejlődés fokmérője, és ne hagyják, hogy a kilók bárhogyan is befolyásolják az önbizalmukat.

 

SCREW THE SCALE || I figured it was time for a friendly, yet firm reminder.? YOU GUYS. PLEASEEEEEE STOP GETTING HUNG UP ON THE NUMBER ON THE STUPUD SCALE! PLEASE STOP THINKING YOUR WEIGHT EQUALS YOUR PROGRESS AND FOR THE LOVE OF EVERYTHING PLEASE STOP LETTING YOR WEIGHT HAVE ANY AFFECT WHATSOEVER ON YOUR SELF ESTEEM, like I used to. To any of you who are where I once was, please listen to me. I am 5' 7" and weigh 140 lbs. When I first started #bbg I was 8 weeks post partum and 145 lbs. I weighed 130 before getting pregnant, so based on nothing besides my own warped perception, I decided my "goal weight" should be 122 and to fit into my skinniest jeans. Well after a few months of BBG and breastfeeding, I HIT IT and I fit into those size 0 jeans. Well guess what? I HAVE GAINED 18 POUNDS SINCE THEN. EIGHT FREAKING TEEN. Also, I have gone up two pant sizes and as a matter of fact I ripped those skinny jeans wide open just the other week trying to pull them up over my knees.? My point?? According to my old self and flawed standards, I would be failing miserably. THANK GOODNESS I finally learned to start measuring my progress by things that matter — strength, ability, endurance, health, and HAPPINESS. Take progress photos and videos. Record how many push-ups you can do, ect. And if you can, your BFP — there is only a 5 lb difference between my starting and current weight, but my body composition has changed COMPLETELY. I have never had more muscle and less body fat than I do now. I have never been healthier than I am now. I have never been more comfortable in my own skin than I am now. And if I didn't say #screwthescale long ago, I would have gave up on my journey. So to the little teeny tiny voice in the back of my head that still said "?wtf is this- not 140!???" last week when I stepped on the scale, I say SCREW. YOU. And I think you should probably say the same to your scale too. #byefelicia ???⚖ . . #bbgprogress #transformationtuesday #fit #fitness #workout #fitmom #fitchick #fitfam #fitnesstransformation #beforeandafter #sweat #mysweatlife #girlswithmuscle #girlgains #strongnotskinny

A post shared by KELSEY WELLS (@kelseywells) on

Persze ő sem mindig gondolta így, a terhessége előtt 59 kg volt, és utána 55 kg lett a célsúly. Ezt pár hónap alatt el is érte, most mégis 8 kilóval többet nyom. Az ok? “Végre megtanultam, hogy a fejlődés valódi fokmérője az erő, az állóképesség, az egészség és hogy mennyire érzem magam boldognak. Soha nem voltam még ennyire izmos, soha nem volt ilyen alacsony a testzsír-százalékom, soha nem voltam ilyen egészséges és soha nem éreztem magam ilyen jól a bőrömben. Ha nem intettem volna búcsút a mérlegnek olyan régen, akkor már rég feladtam volna” – írja Wells, aki azt javasolja, hogy mások tegyenek így.

Forrás.divany

Ha tettszett, ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Top