Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > Dráma! Öngyilkos lett egy vajúdó kismama, mert a családja nem engedélyezte a császármetszést

Dráma! Öngyilkos lett egy vajúdó kismama, mert a családja nem engedélyezte a császármetszést

Hiába könyörgött az anya, hiába mondták az orvosok, hogy a 41 hetes terhes asszony kisbabájának feje akkora, hogy nagyon kockázatos a hüvelyi szülés, a család nem engedett, és a kínai törvények szerint császármetszést az orvosok csak a rokonok beleegyezésével végezhetnek. Az eset dupla tragédiával végződött.

A vajúdó nő családjával együtt érkezett a kórházba, hogy világra hozza gyermekét. A vizsgálatok után kiderült, hogy a baba feje túl nagy, ezért javasolt a császármetszés, ellenkező esetben a szülés nagyon kockázatos lenne. A család azonban nem egyezett ebbe bele, s mivel mindenféle műtéthez kell a beleegyezésük a törvények szerint, patthelyzet alakult ki. Az erős fájdalmakkal küzdő, 26 éves anyuka többször kiment és könyörgött nekik, hogy engedjék az operációt, az orvosok is többször elmagyarázták nekik, miért van rá szükség, de a család hajthatatlan maradt. A kétségbeesett anya végül kiugrott az ötödik emeleti ablakból, és gyermekével együtt szörnyethalt.

A kínai közösségi oldalakon hatalmas vita alakult ki, sokan azt követelik, hogy változtassák meg a törvényt, ami a családtagok beleegyezését teszi kötelezővé felnőtt emberek műtéteihez.

Forrás: 24

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top