Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > Civita di Bagnoregio, a világ egyik leveszélyeztetettebb helye

Civita di Bagnoregio, a világ egyik leveszélyeztetettebb helye

“A haldokló város“, csak így hívják Civita di Bagnoregio, sziklára épült városka, mely a 20. századra szinte teljesen elnéptelenedett. Az egykor virágzó olasz település a 16. században túlélt egy földrengést, de a város alapjául szolgáló szikla több helyen megrepedt, illetve leomlott, s ezt követően sokan elhagyták a festői kisvárost. Emellett a talaj eróziója folyamatos pusztítást végez, így nem meglepő, hogy a különleges település szerepel a világ veszélyeztetett helyszíneinek listáján.

Haldokló város

Haldokló város

A gyönyörű környezetben megbújó, egykor nyüzsgő városkában ma már csak egy tucat ember él, bár a nyári hónapokat több százan töltik Civita di Bagnoregio-ban, melyet csak egy keskeny hídon lehet megközelíteni.

Haldokló város

Haldokló város

Haldokló város

Az elmúlt évtizedben sok turista fedezte fel magának a különleges települést, így az utóbbi időkben visszatért az élet a haldokló városba. Az festői város utcáin sétálva sokaknak olyan érzése támad, mintha megállt volna az idő, talán ezért is keresik fel sokan a Rómától 90 kilométerre található Civita di Bagnoregio-t.

Haldokló város

Haldokló város

Haldokló város

Haldokló városHaldokló város

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top