Itt vagy
Kezdőlap > Állatos > Cicás videók: munka közben EZÉRT inkább ne!

Cicás videók: munka közben EZÉRT inkább ne!

Henning Beck a Frankfurti Egyetem idegkutató professzora. A Süddeutsche Zeitungnak arról mesélt, hogy manapság mennyi minden tereli el a figyelmünket a munkahelyünkön. Ja, ezt a cikket is a munkahelyeden olvasod?!

Okostelefon az asztalon = kevesebb teljesítmény

Ugyanakkor a munkaadónknak inkább örülnie kellene, hogy beiktattunk egy kis kreatív szünetet, “ez különbözteti meg a kreatív embereket az átlagos emberektől.”Viszont a munka hatékonyságát mérő tesztek szerint azok az emberek, akiknek az okostelefonja ott hever az íróasztalukon, sokkal kevésbé tudnak teljesíteni, mint azok, akik mondjuk a táskájukban tartják a mobiljukat. Az okostelefon ugyanis az embereknek azon természetes igényét elégíti ki, hogy valamilyen új információhoz jussanak. “Már az is elég, ha tudják, hogy állandóan elérhetőek.”

A kreatív szünetek

Teljesítmény szempontjából a legjobb az, ha dolgunk végeztével pihenünk, szünetet iktatunk be. A legideálisabb helyzet viszont az, ha a munkahelyünkön kívül töltjük el a szünetet. Menjünk haza lezuhanyozni, ebédelni, zenét hallgatni vagy sportolni! A lényeg, hogy hagyjuk el az épületet! Ezáltal nem a munkahelyen megoldandó kérdésekre gondolunk, elvonjuk róluk a figyelmünket, így tudat alatt fel is dolgozzuk a problémákat. Aztán a munkahelyre visszatérve már új szemszögből látjuk a dolgokat.

Cicás videók: igen, csak a munkahelyen kívül!

A kreativitást csak úgy tudjuk növelni, ha helyileg is eltávolodunk a munkahelytől. Éppen ezért például ha cicás videókat nézünk az ebédszünetben, de közben nem hagyjuk el az íróasztalunkat, azzal csak ártunk magunknak! Ha viszont átsétálunk a céggel szembeni parkba, és ott egy padon ülve nézzük végig a cuki cicás videót, akkor tutira tettünk valami jót a kreativitásunk érdekében.

Forrás: Futurezone

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top