Itt vagy
Kezdőlap > Zene > Brit és kínai turné – Claudia bejárja zenéjével a világot

Brit és kínai turné – Claudia bejárja zenéjével a világot

 

Claudia, a fiatal énekes-dalszerzőnő a napokban ért vissza 6 állomásos brit turnéjáról, amelynek keretében Sheffieldben, Yorkban, Cardiffban, Cheltenhamben, Worcesterben és Londonban lépett fel, helyi művészek kíséretében.A közönség nagy érdeklődéssel fogadta az előadásokat, illetve Claudia több rádióban is interjút adott, többek között a BBC stúdiójában is beszélt a munkásságáról és a koncertekről.A fellépések mellett Claudia egy EP-megjelenéssel is készült, melyet kifejezetten az eseményre szántak.2018.április 27-én jelent meg a digitális felületeken a „Perfect” c. kislemez, melyen helyet kapott a hazai közönség által már korábban megismert, ellenben zeneileg átdolgozott címadó szerzemény, a Perfect, mely alább meghallgatható. A svájci Montreux-ben készült videóklip a nők társdalomban elfoglalt aktuális helyzetét boncolgatja vizuálisan.Az előadónő július végén pedig a kínai közönség szívét készül meghódítani ázsiai koncert sorozata során. Claudiával ennek kapcsán  beszélgettünk.

 

Miért pont Montreux-t választották a klip helyszínéül?

Ennek kifejezetten prózai és gyakorlati oka volt: többnyire Lausanne-ban tartózkodom, ahonnan Montreux nagyjából 20 percre található, s a videós csapat, akikkel dolgoztam, montreux-i székhelyű.

Milyen élményeket szerzett Nagy-Britanniában?

Többnyire megfázással kapcsolatosakat, mivel az érkezésem napján még 24°C volt, majd másnaptól a turné ideje alatt végig 6-8°C körül mozgott az átlaghőmérséklet.Komolyra fordítva a szót, igazából most volt először lehetőségem több brit várost is meglátogatni, s bár várost nézni nem igazán maradt idő, még így is, ha kizárólag turisztikai szempontból nézzük, érdekes volt az utazás. Ezenkívül több helyi zenésszel és előadóval is dolgozhattam, ami szintén tanulságos volt.

Július végén a kínai közönség előtt is bemutatkozhat.Hogy jött ez a lehetőség? Készül-e valami különlegességgel speciálisan az ázsiai közönségnek (ahol ugye nagyon jelentős hagyománya és gyökerei vannak a speciálisan ázsiai k popnak)? Azért kérdezem, mert mégiscsak egy teljesen más kultúra, egészen másféleképpen sokszínű zenei ízléssel, mint amit mi európaiak itt a kontinensünkön megszokhattunk?

A kínai lehetőség egy átlagos internetes garázdálkodásom során került előtérbe. Bár a dátumok és a helyszínek már adottak, még folynak az egyeztetések, hogy minden körülmény ideális legyen. Terveim szerint ezúttal nem zongorával és zenekarral lépnék fel, hanem egy speciális, elektronikus hangszerrel és a laptoppal – ez a megoldás számomra biztos, s remélhetőleg a közönség számára is különleges lesz.

Nemrég, 2018.április 27-én – a turné beharangozójaként –  megjelent egy EP is, Perfect címmel, amelyen helyet kapott egy olyan szerzemény, amelyet a közönség korábbról már ismerhetett, de most egy új köntöst kapott.Ehhez készült most egy klip is. Milyen volt a forgatás? Kérem, adjon egy kis betekintést a kulisszák mögé!

A forgatás során egy videó montázst vetítettek rám és a mögöttem lévő falfelületre az elsötétített stúdióban, majd különböző szögből rögzítették, ahogy éneklem a dalt. A montázs kb. 40 percnyi terjedelemben női ikonokat illetve nőkkel kapcsolatos helyzeteket és eseményeket bemutató, néhány másodperces archív felvételekből állt.

A képek a londoni Underbelly-ben készültek.

Share Button
Top