Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > Botrány a kecskeméti Mercedes gyárban – Kizavarták a munkásokat!

Botrány a kecskeméti Mercedes gyárban – Kizavarták a munkásokat!

November 23-án délután a Vasas Szakszervezeti Szövetség sztrájkbizottsága eredménytelen bértárgyalást folytatott a vállalat menedzsmentjével. Ezután a helyi Vasas alapszervezet bizalmi testülete és a sztrájkbizottság úgy döntött, hogy 24-én 0.30 órától kétórás sztrájkkal adnak nyomatékot követelésüknek.

Mint írják, a szakszervezet három tisztségviselőjét a cégvezetés nem engedte be a sztrájkoló dolgozókhoz a gyárba. Sőt honlapjukon egyenesen arról számoltak be, hogy

a hideg időben “a kollégákat kizavarták az udvarra.”Az érdek képviselet álláspontja szerint
“ez a fajta viselkedés méltatlan a márka hírnevéhez.”

Hozzátették, “azokat a dolgozókat, akik csatlakoztak a sztrájkhoz elküldték a munkaterületről, akik tapsolva, remek hangulatban vonultak ki, azt skandálva: Hajrá magyarok!”

A gyár három munkaterületén a mintegy hatvan dolgozó csütörtökön hajnali fél egykor függesztette fel a munkát. A munkáltató igyekezett ugyan más területekről átirányítani dolgozókat, de minden igyekezet ellenére – a szövetség szerint – a munkabeszüntetés termeléskiesést okozott.

A Mercedes-gyár az MTI-hez eljuttatott közleményben reagálva megerősítette, hogy vezetőségük megegyezett egy többlépcsős, két évre szóló, a korábbiakat meghaladó bérfejlesztésről a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével. Mint írják, ezt a megállapodást a Vasas szakszervezet nem írta alá, de a kecskeméti Mercedes-Benz gyár vezetősége kész további megbeszéléseket folytatni.

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Top