Itt vagy
Kezdőlap > Zene > Bemutatjuk A Dal2019 indulóit: I. rész – Heatlie Dávid

Bemutatjuk A Dal2019 indulóit: I. rész – Heatlie Dávid

A Dal 2019 versenyzői közül ezúttal Heatlie Dáviddal beszélgettünk a La Mama Hotel c. számáról annak kapcsán, hogy 2018.december 3-án kiderült, az ő dala is bejutott A Dal 2019 legjobb 30 dala közé.

Mit csináltál, amikor kiderült, hogy a La Mama Hotel c. dalotok bejutott A Dal 2019-be ? Hogy fogadtad?

Amikor először közölték velem telefonon, hogy meg vagyok hívva a Dal hivatalos sajtótájékoztatójára, csak annyit mondtam: Rendben, köszönöm. Ott leszek! Nem erre a reakcióra számítottak szerintem.. ugyanis nem fogtam fel a dolgot és még mindig nehéz! Több éve írok dalokat és mindig elküldöm A Dalnak, ha valamelyiket erősnek vagy esélyesnek látom, eddig ez a próbálkozás sikertelen volt. De nem adtuk fel!
Az év elején született egy szám, ami egy elég szomorú szakításról szólt. Elküldtem a dalt az egyik legjobb haveromnak, aki rengeteg verset írt már az élete során. Furcsálltam, hogy a szöveg az X és Y generációk egyik legeltitkoltabb és legfontosabb társadalmi problémáját dolgozza fel, de bíztam a szerzőtársam, Turóczi Péter megérzésében. Ilyen még nem volt, erről eddig senki sem énekelt és a tavalyi AWS siker is azt bizonyítja, a legszerencsésebb, ha azt adjuk elő, amin őszintén dolgozunk és az emberek felkapják a fejüket, ha a megszokottól eltérő témát hallanak!

Mit gondolsz az idei mezőnyről, illetve a dalotok esélyeiről?

Az elején vagyunk még, nem tudtam még belehallgatni a többi induló dalába, de ma este megteszem! Félreértés ne essék, imádom az Eurovíziót és minden évben együtt nézzük a családdal, de szerintem egyikünk sem akarja legyőzni a másikat! Bízom benne, hogy megismeri az ország azt, ami nekünk tetszik, és ha csak egy ember is szavaz, az már azt jelenti, hogy nyertünk.

Végezetül van valami rituáléd, babonád, amit a versenyek/fellépés előtt szoktál csinálni?

Babonám egyelőre csak annyi van, hogy nem iszom alkoholt, és jobb lábbal lépek színpadra, de ez 10 éve így van.

Share Button
Top