Itt vagy
Kezdőlap > Zene > Hollywood ilyet még nem látott, avagy belenéztünk Gereben Zita vadonatúj klipjébe…

Hollywood ilyet még nem látott, avagy belenéztünk Gereben Zita vadonatúj klipjébe…

 
… és elámultunk. A dal olyan, mint amikor valaki beül egy kenuba egy sebes folyón, és hagyja magát sodródni az árral. Ebben a klipben 3 perc 35 másodpercbe sűrítve benne van minden, amit manapság valaki egy igazi, vérbeli, dögös énekesnő klipjétől elvárhat. Nagyon ki van találva ez a klip: Zita hangjából csak úgy árad a finom erotika (persze mondanom sem kell, hogy  minden hang ott van, ahol kell – a helyén, sőt, a csodálatos frazírokba se lehet belekötni).
 Az összhatást még az sem tudja halványítani, hogy Ryan Gosling csupán egy remekül sikerült kartonfigura formájában ölt testet a klipben. A dalnak olyan íve és  lüktetése, Zitának pedig csodálatos hangszíne van, hogy az önmagában elviszi a hátán a dalt, olyannyira hogy azt már szinte észre sem vesszük, hogy  dalszöveg helyenként kissé esetlen: pl. a vulkánok nem “nőnek” az utcán,  az pedig szinte fel sem tűnik, hogy a juharszirupnak nincs lávája és nem csúszik.
Egyszóval: menő lett…
A klip a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült. Az énekesnőt legközelebb 2017.november 17-én 20:00 órai kezdettel megrendezésre kerülő lemezbemutató  koncertjén láthatják és hallhatják rajongói Budapesten az Akvárium Kishalljában.
Széles L. Gábor
2017.10.11.
Share Button
Top