Itt vagy
Kezdőlap > #LOL > “Az utolsó orvos, aki figyelmeztetett, hagyjam abba a dohányzást, már rég meghalt” – 9 tipp a hosszú élethez –

“Az utolsó orvos, aki figyelmeztetett, hagyjam abba a dohányzást, már rég meghalt” – 9 tipp a hosszú élethez –

Csak hazánkban több mint harmincezer 90 és 94 év közötti nyugdíjas él, néhány százan pedig már a századik szülinapjukat is megünnepelték, nem is beszélve a külföldi korbajnokok tömkelegéről. Vajon hogy csinálják?

A Daily Mail szedte össze, mi kell a hosszú élethez.

Örök optimizmus

“Nem dőlök hátra és kezdek el rinyálni. A 70-es, 80-as korosztály teljesen kikészít engem, legalábbis sokan közülük. Feladják, kár értük.” – mondta a 103 éves Ella Scotchmer. Kutatások bizonyítják, hogy a pozitív életszemlélet jót tesz az egészségnek: egy amerikai felmérés során például a 100 éven felüliek 60 százaléka mondta magáról azt, hogy optimista, ráadásul nagy részük a korral együtt lett egyre pozitívabb életszemléletű.

Sok szex

A 101 éves, olasz Guilio Paggi szerint aktív szexuális élet nagyban hozzájárult ahhoz, hogy még mindig életben van. Ez nem is olyan légből kapott igazság! 1979 és 1983 között több mint 900, 45 és 59 év közötti férfivel készítettek felmérést arról, hetente átlagosan hányszor van részük ágybéli örömökben. 14 évvel később ismét felkeresték az interjúalanyokat, és kiderült, hogy akik korábban heti minimum 2 orgazmusról számoltak be, többen vannak életben, mint akik szerényebb nemi életet éltek. Egy svéd tanulmány is kimutatta, hogy azok a férfiak, akik hamar felhagynak a szexszel, hamarabb halnak meg.

Az elhízás elkerülése

Nem véletlenül nem találunk túlsúlyost a százéven felüliek között. Ha valaki 30 éves korában némi súlyfelesleggel küzd, máris kevesebb esélye van megérni hosszú életkort. Viszont az sem jó, ha valaki túlságosan sovány: némi zsírra ugyanis szükség van a hosszú élethez.

Forrás: Pénzcentrum

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top