Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > Az ország, ahol száműzik a nehéz napjaikat élő lányokat és nőket

Az ország, ahol száműzik a nehéz napjaikat élő lányokat és nőket

Nepál egyes részein a hagyományok szerint a menstruáló nő tisztátalan, ezért egy elkülönített kunyhóban kell élnie a nehéz napokon, kitéve a kígyómarások és az erőszak veszélyének.

A babonás hiedelem áldozatai főleg a fiatal lányok, akik rettegve várják az első vérzésüket. Nemcsak azért, mert akkor rendszeresen száműzik őket, hanem azért is, mert az ottaniak hite szerint ha egy lányt azelőtt adnak férjhez, hogy megjött volna az első vérzése, az egész család a mennybe jut halála után.

Talán mondanunk sem kell, milyen gyakori a gyermekházasság.

Forrás: NPR

Aki megússza házasság nélkül, az havonta a nehéz napokon költözhet ki az erre a célra kialakított sátorba vagy kalyibába.

A legtöbb lány retteg a kígyóktól, amik bármikor megmarhatják őket odakint, de náluk is jobban félnek a férfiaktól, akik elrabolhatják vagy bánthatják őket. Télen sokan a füstmérgezésbe halnak bele, hiszen tüzet gyújtanak, hogy ne fagyjanak meg a sátrakban, nyáron a bent uralkodó brutális hőség szedi áldozatait.

A menstruáló lányok ráadásul csak rizst vagy lencsét ehetnek, abból sem sokat, így még jobban elveszítik erejüket. A lányok mégis azt csinálják, amit a hagyományok diktálnak, mert elhitették velük, hogy ha ellenállnak, azzal szembeszegülnek istenük akaratával, és magukra vonják férfi hozzátartozóik haragját is.

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top