Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > Az év illúziója verseny győztese a szemed előtt változtatja a kört négyzetté! El se hisszük, amit a szemünkkel láttunk! – VIDEÓ

Az év illúziója verseny győztese a szemed előtt változtatja a kört négyzetté! El se hisszük, amit a szemünkkel láttunk! – VIDEÓ

Hófehérkének igaza lett: sosem szabad megbízniegy tükörben! Ez a csipetnyi varázslat látszólag csupán egy tükörrel dolgozik,mégis szinte azonnaldörzsölgethetjük a szemünket, mert az garantált, hogy nem fogunk hinni neki! De hogy lehetséges mindez?

Hogy lehet, hogy atükörkép mást mutat, mint amit elé teszünk?Pedig biztos nem felvételt látunk a másik oldalon, ilyen összehangoltan nem lehet dolgozni egy videóval és a versenybírák valószínűleg nem is engednék.Nem véletlenül nyertemegKokichi Sugihara a 2016 legjobb optikai illúziója nevű versenyét”Kétértelmű hengerek” munkájával, gyakorlatilag nem hittük el, amit látunk!

És az még semmi, hogy a négyzetből a tükörben valahogy henger lesz, de nézd meg mi történik, amikor elkezdi forgatni a geometriai alakzatokat! Mintha arra találták volna ki, hogy az agyunkkal szórakozzon, forgatás hatásáraa tárgy és a tükörképe felcserélődik!

Eszméletlen, dehogy lehetséges mindez? Ezt csak versenytársai is maximum találgatni tudják! Annyiban biztosak, hogy nem a trükkös tükör teszi agyunkat kétkedővé, vajon szemünk jól működik-e… valószínűleg a perspektíva, amiből bemutatja van elképesztően pontosan belőve!

Oszd meg ↓, ha szeretnéd, hogy más is elbizonytalanodjon, vajon lehetséges-e amit látsz??

Share Button
Top