Itt vagy
Kezdőlap > Csajok / Pasik > #Insta Pasik > Aki tetovált, az automatikusan megbízhatatlan?

Aki tetovált, az automatikusan megbízhatatlan?

Egy nemrégiben készült lengyel kutatás eredményei szerint előítélettel fordulunk a tetovált emberek, főleg a férfiak felé.

A vizsgálatban 2500 heteroszexuális férfi és nő véleményét kérdezték meg olyan félmeztelen férfiakról, akiknek testén egy vagy több ponton tetoválás díszlett. A nők szinte minden ilyen esetben magasabb tesztoszteronszintet – és ezzel erőszakosabb jellemet, dominanciát és hűtlenséget – feltételeztek a kivarrt férfiakról, ugyanakkor vonzónak is tartották őket. A lengyel tudósok szerint itt a magyarázat arra, miért találnak a tetovált férfiak nehezebben párt hosszú távra: a nők egyszerűen nem bíznak meg bennük.

Ugynaez az előítélet egyébként álláskereséskor is megnyilvánul. Interjú közben sokaknál a tetoválás az igénytelenség, a munkakerülés, a “veszélyes jellem” vagy a drogozás jele, pedig a felnőttek egyharmada bír legalább egy tetoválással, mégsem mentek el részeges matróznak.Sőt, a University of Alabama kutatói azt is bebizonyították,hogy a tetoválások erősítik az immunrendszert.

Forrás: Mipszi

Ti mit gondoltok?

Share Button
Top