Itt vagy
Kezdőlap > Egyéb > 7 dolog, ami öregíti a kézfejedet

7 dolog, ami öregíti a kézfejedet

1. Öregedési foltok

Érdekes módon igazából nem az öregedés okozza ezeket a barnás foltokat, hanem az UV-sugarak. Gyakran elfeledkezünk a kezünk napvédelméről, esetleg miután bekentük a testünket naptejjel, kezet mosunk és nem is gondolunk a kézfej megóvására.

2. Ráncos kéz

A legkézenfekvőbb oka annak, hogy öregít a kezed, a ráncok megjelenésének tudható be. Amellett hogy folyamatosan hidratálod, keress olyan krémet, ami bőrfiatalító összetevőket is tartalmaz.

Studio photograph of elderly woman's hand beside a younger woman's hand.
Studio photograph of elderly woman’s hand beside a younger woman’s hand.

3. Látható erek

Ha zavarnak a bőrfelszín alatt húzódó látványos erek, már van lehetőség műtétileg eltávolítani őket, de ne aggódj, a nem látható, mélyebben húzódó erek utána el tudják látni vérrel a kezeidet!

4. Hámló bőr

A száradt, hámló bőr egyáltalán nem fiatalos. Hetente egyszer radírozd át mindkét kezed, majd kend be kézkrémmel, tekerj rájuk folpackot vagy szerezz be nylonkesztyűt és húzz a tetejükre egy vékony kesztyűt. Reggelre szuperhidratáltak és bársonyosak lesznek!

5. Elszíneződött körmök

Először is vizsgáld ki az okát. Ha régóta sárgás-barnás színű, esetleg fájdalom kíséri, akkor gombás fertőzésed lehet, keresd fel az orvosodat! Ha kiderül, hogy egészségesek a körmeid, akkor valószínűleg külső hatásra színeződtek el, például alapozólakk nélkül vittél fel bordó körömlakkot. Fogj egy vattakorongot, áztasd át citromlével és töröld át vele a körmeidet, mintha csak lakkot távolítanál el. A természetes gyümölcssav kivilágosítja az elszíneződéseket.

6. Töredezett körmök

Túl sok vízben ázás, vegyszerek, de még az évszakváltás és a genetika is befolyásolhatja, mennyire töredezik a körmöd.

A körömtrendek, csakúgy, mint az egyéb divattal és szépséggel kapcsolatos területek, folyamatosan változnak. Ha mégis fordítasz rá figyelmet és követed őket, az egyszerű módja annak, hogy fiatalos maradj. Jelenleg a rövidebb körmök számítanak sikkesnek, jó választás lehet egy klasszikus, de élénk szín, mint amilyen a piros vagy a vöröses árnyalatok, mert elterelik a figyelmet a ráncokról. De ne vidd túlzásba, inkább tartózkodj a neonszínektő

Forrás

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Top