Itt vagy
Kezdőlap > Állatos > 5 tiltott hely a földön, ahova nem hiába tilos a belépés!

5 tiltott hely a földön, ahova nem hiába tilos a belépés!

Amióta lehetővé vált repülővel utazni, az ember azt gondolná csak a pénztárcája szabhat határt annak hova és mikor utazhat. Ez azonban csak majdnem igaz, ugyanis vannak olyan helyek bolygónkon, ahova soha, semmilyen körülmények között nem lehet belépni. Igazi tiltott gyümölcsöket mutatunk, amivel nem szabad és meg fogod látni, nem is érdemes próbálkozni!

1. Surtsey sziget

A tilalom oka: tudományos kísérleti terület

Surtsey Izland partjaitól délre található vulkanikus eredetű sziget, amely az ország legdélebbi pontja. Egy a tenger alatt 130 méter mélyen kezdődő vulkánkitörés hozta létre, amely 1963. november 14-én érte el a felszínt. A sziget azonnal felkeltette a tudósok figyelmét, mert kiválóan példázza az új élet kezdetét. A tűzóriás Surturról elnevezett sziget a mai napig kizárólag tudományos kísérleteknek ad otthon, teljesen elzárt terület a turisták számára.

2. Ilha da Queimada Grande

A tilalom oka: mérges kígyók

Ilha da Queimada Grande mindössze 35 kilométerre található a brazil tengerparttól, mely első pillantásra úgy néz ki, mint egy igazi paradicsom. Ám, ha egyszer a fejedbe vennéd, hogy ide látogatsz, minden bizonnyal az életeddel fizetnél ezért az utazásért, ugyanis a sziget tele van mérges kígyókkal. A sziget területe 0.43 négyzetkilométer, és becsült népessége mintegy 4000 kígyó – egyes kutatók számításai szerint négyzetméterenként 1-5 kígyó jut. A legmérgesebb faj közülük az aranylándzsa kígyó, mely több mint fél méter hosszú, és olyan erős, gyorsan ható mérget termel, amely szétmarja a húst a harapás környékén.. Ez az egyik legmérgesebb kígyófaj a világon, akit megharapnak, általában nem él annyi ideig, hogy eljusson a kórházba. Ezért a brazil kormány megtiltotta a hely látogatását, amelyet Kígyó szigetnek is hívnak.

3. Északi Sentinel (őrszem) Sziget

A tilalom oka: nagy mértékű bennszülött agresszió

Létezik egy veszélyes bennszülött csoport, a szentineléz nép, mely a mai napig vadászó-gyűjtögető életmódot folytat. Nyelvük, kultúrájuk ismeretlen, néhány kísérlettől eltekintve a modern civilizáció nem lépett kapcsolatba velük, a sziget lakossága minden közeledést ellenségesen fogad. A szakértők szerint, több mint 60.000 ezer évet töltöttek elzárva a civilizációtól, így nem csoda, ha aktívan védik a területüket. 2004-ben például nyilakkal lőtték ki az indiai kormány egyik helikopterét, ami keresztülrepült a sziget felett, hogy kiderítse, van-e szükség segítségre egy cunami pusztítás után. A legutolsó áldozatuk néhány eltévedt halász volt, akiknek halála után, az indiai kormány felhívta a polgárok figyelmét, hogy maradjanak távol a Sentinelese bennszülöttektől és területüktől.

4. Iszei nagyszentély, Japán

A tilalom oka: kizárólag az elitnek fenntartva

Az iszei nagy szentély a rangelső japán sintó nagy szentély Isze városában, illetve a környező erdőben. Két részből áll: a Belső Szentélyből és a Külső Szentélyből.
Itt található a Japán legfontosabb kegyhelyének számító Ise Jingu buddhista templom komplexum. A fő templom fakerítéssel van elzárva, és kizárólag magas rangú papok és a birodalmi család tagjai látogathatják. 1945-ig még nehezebb volt a bejutás, ugyanis a Miyagawa folyó minden lehetséges utat elzárt, amely egyben a határt szimbolizálta a hétköznapi és a szent föld között. Pontosan a szerzeteseknek tiltották meg, hogy átkeljenek a folyón, mert úgy vélték, hogy ez a kegyhely szentélyének megsértéséhez vezetne, és egész Japánnak gondot okozna.

5. Gruinard sziget

A tilalom oka: szennyezett talaj és légkör biológiai fegyvertesztek miatt

Ez a Skóciától északra elterülő kis szigetet a brit kormány használta biológiai fegyverek tesztelésére a II. világháború alatt. A lakatlan földdarabon a súlyosan fertőző anthrax baktériummal kísérleteztek, amely birkák százait pusztította el – végül a szigetet teljesen le kellett zárni. Az 1980-as években több száz tonna formaldehiddel fertőtlenítették, ami megint csak elég kockázatos anyag.

Elképesztően csábító, de azt ajánljuk inkább tényleg kerüld el ezeket a helyeket, ha élni akarsz!

forrás

Ha tettszett, ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top