Itt vagy
Kezdőlap > Egyéb > 5 szokás ami boldogtalanná tesz!

5 szokás ami boldogtalanná tesz!

A boldogság forrása kinek mi vagy ki, de egyet könnyen leszögezhetünk. Mégpedig azt, hogy a boldogságunkért tenni kell. Hol így, hol úgy de talán a legegyszerűbb, ha fejben kezdjük a rendrakást:

1. Túl kritikusnak lenni

Túl kritikusak saját magukkal, vagy másokkal szemben. Amikor boldogtalanok vagyunk, általában elkezdünk másokat hibáztatni, és kritizálni, hogy úgy érezzék ők is magukat, ahogy mi. Az is előfordul, hogy magunkban kezdjük el keresgélni a hibákat. Egyik rosszabb, mint a másik…

2. Ragaszkodni a negatívumokhoz

A mértékletesség kulcsfontosságú, ha boldog akarsz lenni. Az még rendben van, hogy bedobsz egy sört a barátokkal, ha éppen elmentek valahova, de ne hagyd, hogy a szenvedélybetegség rátelepedjen az életedre.

3. A múltban élni

Ahhoz, hogy tovább tudj haladni az utadon, bizony el kell engedned a múltat, és mindazt, ami a múlthoz köt. Természetesen nagyon nehéz egyszerűen csak nem gondolni rá, de ha a múltban élsz, nem lehetsz igazán boldog.

4. Folyton aggodalmaskodni

Ha folyamatosan izgulsz, aggódsz, és félsz, az lefoglalja a gondolataidat, és semmire nem tudsz figyelni. Hogy szeretnél kapcsolatokat építeni, fejlődni, vagy alkotni, ha máson jár az eszed. Ha csak azért nem vágsz bele dolgokba, mert félsz, hogy mi lesz belőle, soha nem fogod megtudni, és megbánod, hogy így döntöttél.

5. Pletykálkodni és panaszkodni

Ha másokról rosszat mondasz, abból tisztán látszik, hogy milyen boldogtalan vagy. Ha folyton panaszkodsz, az csak azt árulja el rólad, hogy nem a megoldást keresed, és nem is akarod megoldani a problémát. Legyél kedves, és pozitív!

 

“Jobb ezekkel a szokásokkal minél előbb felhagyni, hogy könnyedebb és boldogabb életünk lehessen!”

 

Ha tetszik ne felejtsd el megosztani!↓

Share Button
Top