Itt vagy
Kezdőlap > Otthon tippek > 3D falpanel a jövő lakásdekorációja

3D falpanel a jövő lakásdekorációja

3D falpanel, avagy a jövő innovatív lakásdekorációja?

Napjainkban egyre népszerűbbek a 3D falpanelek, ez pedig nem véletlen: új színt hoznak a mindennapokba. Korábban már készítettünk egy, a 3D falpanelek előnyeit bemutató írást, amely nagy sikert aratott, azonban így is volt, akiben továbbii kérdések merültek fel. Nekik – és mindenki másnak – szól ez az írás, amelyben ennek a különleges lakberendezési megoldásnak a további előnyeit mutatjuk be:

1. Tökéletes illeszkedés a modern bútorokkal

Régen elmúlt már az az időszak, amikor egy bútort egy emberöltőre vásároltunk: néhány év, legfeljebb egy évtized és sokan úgy döntenek, hogy eljött a frissítés ideje. Ez persze nem mindig egy egyszerű, hiszen egy visszafogott, “konzervatív” lakásban furcsán mutat egy minimalista vagy épp egy avantgarde bútor.

Polisztirol falpanel

A 3D falpanelek itt is kiváló megoldást nyújtanak, hiszen segítségükkel gyorsan és kedvező áron feldobható úgy egy szoba, hogy alapjaiban változik meg a stílusa. Ha tehát vérfrissítésre vágysz és szeretnél új hangulatot teremteni modern bútorokkal és kiegészítőkkel, gondolj a 3D falpanelekre is, amelyek szintén segítenek abban, hogy igazán modern legyen az összhatás.

2. Biztonság, még forró helyzetekben is

Aki tart otthon háziállatot, különösen kutyát vagy macskát, az jól tudja, előfordul, hogy kedvence néha nem figyel és sikerül egy-két dolgot tönkretennie. Elég egy óvatlan mozdulat, hogy leessen a pohár, a távirányító vagy épp a lámpa. Nos, ez utóbbi gyakran igen forró, ezért fontos, hogy tudd: a 3D falpanelek nem gyúlékonyak, még nagy forróság esetén sem kell attól tartanod, hogy lángra kap a lakás. Erről a tervezők laboratóriumi teszteken is megbizonyosodtak, hiszen nem elég a szépség, biztonságosnak is kell lenni.

3. Tisztán és csendben felrakható

A lakásfelújítás egyik legnagyobb hátulütője az ilyenkor keletkező kosz és zaj. A 3D falpanelek itt is előnyt élveznek, hiszen egy vakoláshoz képest töredéknyi szennyeződés sem keletkezik a felrakásukkor. Ráadásul a könnyű rögzítésüknek köszönhetően a szomszédok rosszallásától sem kell tartani, hiszen fúrás-faragás helyett csendben a helyükre kerülnek az elemek. Ez különösen hasznos akkor is, ha nem lakásfelújításról, hanem egy, a már fentebb említett bútor vagy más lakásdekor-elem érkezéséről van szó, hiszen olyankor nagy pakolás nélkül, néhány bútor odébb tolásával egyszerűen és zaj nélkül felrakhatók az új panelek amelyek immáron tökéletes összhangban vannak a lakás minden elemével.

4. Izgalmas és látványos anyagok

A szokványos tapéták és festékek mellett üdítő különlegesség a 3D falpanel, hiszen eltérő anyagokból különféle tapintású minták kerülhetnek a falunkra. A bőr puha érintést garantál,

így kiváló választás például ágy közelében, míg a bio és mdf falpanelekkel látványos, eddig falon csak a legritkább esetben tapasztalt minták jelenhetne meg, így ideálisak a nappali díszítésére.

Amour 3D falpanel

5. Biztos rögzítés a falon

Vasút közelében laksz? Esetleg a metró megy a lakásod alatt? Akkor számodra sem újdonság, hogy sajnos időről időre repedések jelennek meg a falon az állandó mozgás következményeként. Szerencsére a 3D falpanelek esetén nem kell attól tartanod, hogy egy kis mozgás kárt okoz bennük, ahogyan az sem fordulhat elő, hogy egy ilyen elem leesik és kárt okoz valamiben. A biztonságos rögzítésnek köszönhetően ugyanis egy 3D falpanel addig marad a helyén, amíg te le nem szeded.

Coco Chanel falpanel

További információk a falpanelekről partnerünk, az eDecor honlapján.

Share Button
Top