Itt vagy
Kezdőlap > Csináld magad > 12+1 kajatény, ami szerintünk meglep majd!

12+1 kajatény, ami szerintünk meglep majd!

Sose szabad azt gondolni, hogy már mindent tudunk (a kajákról), mert mindig van új infó, ami ráadásul meglepő is, de szórakoztató, íme:

1. Chillipaprika

Tudtad, hogy tök mindegy, milyen színű a chilipaprikád, piros vagy zöld, mert az ízét nem ez, hanem a méret dönti el? Ha kicsi, erősebb!

2. Banán vs Szúnyog

Állítólag a szúnyogok sokkal jobban szeretik csipkedni azokat az egyéneket, akik nemrégiben fogyasztottak banánt. Hmm…édesebb a vérük tőle?

3. Avokádó rejtélye

Nincs hozzáfűznivalónk. Borzasztó idegesítő, na.

4. Avokádó vs Galamb

Sose, semmilyen körülmények között ne etess avokádóval egy galambot, mert mérgező! (Nehogy valaki pont emiatt kapjon kedvet…szóval ne, na! Plusz kérdés: vajon kinek jutna eszébe eleve?)

5. Palackozott ásványvíz

Semelyik ásványvízforrás nem egyezik összetételében a másikkal. Azaz valóban minden márka íze eltér, és ez mindig így is lesz. Mint ahogy két egyforma hópehely sincs!

6. Kávé

A kávébab technikailag nem hüvelyes növény (azaz nem bab), hanem bogyós gyümölcs, tudtad?

7. Ételfesték

Azt állapították meg, hogy a piros és a sárga ételfesték hiperaktívvá teszi a gyerekeket. Ajvé.

8. Tea

Teát csak frissen fogyassz! A kínaiaknak van egy mondása, miszerint: „az állott tea nagyobbat harap, mint egy kígyó.” A másnapos tea irritálja a gyomorfalat, a kínaiak egyenesen mérgezőnek hiszik.

9. Méz

A méz nem romlik meg – soha! Állítólag még egy 1922-ben, egy egyiptomi fáraó sírjában felfedezett üveg méz is ehetőnek bizonyult!

10. Étcsoki

Ha étkezés előtt bekapsz egy kis kocka étcsokit, állítólag megdobod annyira a vércukorszinted, hogy sokkal kevesebbet egyél azt követően, így elkerülve a túlevést.

11. Savanyúkáposzta

A savanyúkáposzta segít – állítólag megduplázza – a zsírok felszívódásának hatékonyságát a szervezetedben, ezzel karban tartja az alakodat. Nem hiába a káposztalékúra.

12. Tojás

Ha egy pohár vízbe raksz egy tojást, és lebeg benne, a tojás nem friss, ugyanis minél régebbi, annál több gáz képződik benne. A friss tojás lesüllyed!

+1

MINDEN étel sokkal finomabb éjjel. A hűtőből. Lefekvés előtt. Nagyon sajnálatos.

Forrás

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Top