Itt vagy
Kezdőlap > Egyéb > 11 trükk, amelyet elfelejtünk, pedig zseniálisak és ingyen vannak

11 trükk, amelyet elfelejtünk, pedig zseniálisak és ingyen vannak

Ezekről a szuper háztartási trükkökről lehet, hogy hallottál már korábban is, de tuti, hogy te sem alkalmazod őket rendszeresen.

A brit Daily Mail összegyűjtött néhány apró trükköt, amelyek megkönnyíthetik az életedet, és még pénzbe se kerülnek. Lehet, hogy olvastad már őket valahol, vagy hallottál róluk korábban, de – ismerd el – nagyon ritkán, vagy talán soha nem próbáltad még ki őket. Pedig tényleg nagyon hasznosak!

• Ha gyorsabban szeretnéd feltölteni az okostelefonodat, tedd repülőgép-üzemmódba, ezáltal ugyanis jelentősen csökken az akkumulátor használtsága.

tele

• Lemerült az elem vagy sem? Ejts le az elemet, ne túl magasról, egy kemény felületre. Ha még viszonylag új az elem, akkor az esés után egyszerűen eldől majd, mert a benne lévő zselé miatt nem tud pattogni. A lejárt elem viszont visszapattan majd, mivel a zselé megszilárdult már benne.

• Ha leejtesz otthon egy kisebb dolgot, például fülbevalót, tűt, vagy egy apróságot, és sehogy sem tudod felvenni, húzz harisnyát a porszívó végére, kösd oda, és így kapcsold be a gépet. A leejtett dolog biztonságban lesz a harisnyában.

• Elkezdett büdösödni a mikró? Semmi gond, mindössze egy fél citromra és egy kancsó vízre van szükség ahhoz, hogy újra illatos legyen. Melegítsd addig a vizet a citrommal, amíg forrni nem kezd a víz, majd kapcsold le a mikrót és hagyjuk benne pár percig a citromos vizet. Csodákra képes.

mikro

• Olcsó repjegyet keresel? Nos, először is töröld ki a gépünkről a repülőtársaságtól kapott cookie-kat (kisméretű fájlok, amiket a honlapok helyeznek el a számítógépeden információtárolás céljából). Ezek ugyanis megjegyzik, hányszor jártál az oldalon, milyen jegyekre kerestél rá a legtöbbször, és bizony ezáltal megemelhetik az árakat is.

• Hogyan marad tovább friss a krumpli? Nos, ha egy almát teszel közéjük, ugyanis az alma érés közben olyan gázt bocsájt ki, ami megakadályozza a krumplikat abban, hogy elkezdjenek kicsírázni.

• Hogyan szabadíthatsz fel helyet a szekrényben? A felgöngyölített törülközők sokkal kevesebb helyet foglalnak, mint az összehajtogatottak.

torol

• Ha zsírfolt van a ruhádon, a legegyszerűbben úgy tüntetheted el, ha este krétaport teszel rá, reggel pedig lerázod, és a folt máris eltűnt! A kréta egyébként az ingek gallérján lévő foltok ellen is kiváló.

• Amennyiben attól félsz, hogy a túl sok mosástól tönkremegy a kedvenc farmered, egyszerű a megoldás. Tegyél a nadrágot egy műanyag zsákba, majd helyezd a fagyasztóba 24 órára. Ezzel a módszerrel az összes baktériumot eltüntetheted a nadrágból, bár a foltokat sajnos nem szedi ki.

• Többet nem kell azon gondolkodnod, hogyan fúrj a falba és tartsd alá a porszívót is egyszerre. A teendő mindössze annyi, hogy egy öntapadós cetlit ragasztasz a tervezett lyuk alá, és visszahajlítod. Máris kész a mini szemétlapát.

• Végül pedig, ha szeretnéd eltüntetni ruháinkról a dezodor által hagyott fehér nyomokat, egyszerűen dörzsöld csak ki harisnyával.

dezodor

Forrás

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Top