Itt vagy
Kezdőlap > #LOL > 100 éves háztartási trükkök, melyek ma is működnek.

100 éves háztartási trükkök, melyek ma is működnek.

Nagyon ritkán fordulunk az 1900-as évekbeli feljegyzésekhez tanácsért, pedig akad köztük sok, amit ma is használhatunk.

Ezeket az “így csináld” képeket régi cigarettásdobozokba nyomtatták, és vannak köztük elképesztően praktikusak. A kis kártyákat szinte mindegyik cigarettáspakkban meg lehetett találni, néhány közülük sztárokat ábrázolt, mások reklámokat, megint mások pedig tanácsokat adtak. Most a tanácsokat adók közül válogattunk, érdekes, hogy még ma is érdemes őket megfogadni:

Ha összeragadt két üvegpohár, úgy a legkönnyebb szétválasztani őket, ha a felsőbe hideg vizet töltünk, az alsót pedig meleg vízbe mártjuk.

Hogyan vegyünk ki a kezünkből egy szilánkot vagy szálkát? Töltsünk meg egy szélesebb szájú üveget forró vízzel majdnem a tetejéig, majd óvatosan nyomjuk rá a kezünket azzal a résszel, ahol a szálka van. Kicsit várunk, és a vákuum meg a gőz teszi a dolgát.

Így vágjuk fel a friss kenyeret vékony szeletekre: forrósítsuk fel alaposan a kést (ha vízzel melegítettük, töröljük szárazra egy forró kendővel)

Ha fonnyadni kezd a vágott virág, állítsuk forró vízbe, és hagyjuk benne, amíg a víz ki nem hűl. Aztán vágjunk le egy kicsit a szárak végéből, és tegyük hideg vizes vázába a virágot, ahogy szoktuk.

Tűzoltó készülék házilag: egy nagyobb, könnyen törő üvegbe töltsünk fél kilónyi sót, negyed kilónyi ammónium-karbonátot (repülősó, régen sütőporként használták), két liter vizet, és ha tűz van, vágjuk bele ezt a palackot.

Így lehet kacsát rajzolni úgy, hogy nem emeljük fel a ceruzát egyszer sem

Vajteszt: egy kis darabot tegyünk papírra és gyújtsuk meg: ha az illat kellemes, vajjal van dolgunk, míg a margarinnal kevert vaj kifejezetten büdös.

A krumpli éppen bugyogó főzővizéhez ne csak sót, hanem egy kis cukrot is szórjunk, majd a kész, leszűrt krumplikat serpenyőben egy kicsit forgassuk meg a tűz fölött.

Bokaficamnál jó szolgálatot tehet, ha a feldúcolt lábat körbetekerjük fáslival, aminek a végét hideg vízbe mártjuk. Annyi a lényeg, hogy a hideg vizes kancsó feljebb legyen, mint a lábunk.

Ha egy nagy gyertya nem fér be a gyertyatartóba, és az istennek nem tudjuk fixálni, tegyük forró vizes edénybe a végét, amíg a viasz kicsit megolvad, ezután biztonságosan odanyomhatjuk.

Forrás: Boredpanda

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top