Itt vagy
Kezdőlap > Csináld magad > 10 tipikus hiba, ami könnyedén hazavágja az “okos” eszközeidet

10 tipikus hiba, ami könnyedén hazavágja az “okos” eszközeidet

A telefonszervizek szakértői mind egy véleményen vannak:a készülékek legtöbbször a helytelen használat miatt hibásodnak meg. Összegyűjtöttük a legfőbb hibákat, amelyek hazavághatják a telefonodat…

Ha ezeket elkerülöd, sokkal ritkábban hibásodik majd meg a készüléked:

1. Soha nem kapcsoljuk ki:

A telefonod akkor lesz hosszú életű, ha időnként egy kicsit kikapcsolod, legalább hetente egyszer egy rövid időre. Az akkumulátornak nagyon jót teszel vele és te is megszabadulhatsz a zavaró hangoktól és üzenetektől legalább pár percre.

2. Nem állítjuk le a WIFI-t és a Bluetooth-ot

Ha nincs rá szükséged kapcsold ki, így az akkumulátor tovább tart majd és a telefon nem melegszik fel amikor nincs is használatban.

3. Ha hideg van, akkor is használjuk

Ha kint -15 fok van, akkor ki se vedd a telefonod a zsebedből. Ha a hőmérséklet + 30 fok fölötti, akkor se használd kint a telefonod.

4. Éjjel töltőn hagyjuk a telefonunkat

A telefont általában feltesszük tölteni és reggelig otthagyjuk, így 100%-ig feltöltődik, ami nem tesz jót. A 95 – 98%-os töltöttség elegendő.

5. Teljesen feltöltjük és teljesen lemerítjük

Ne akkor tedd töltőre a telefonod, amikor teljesen lemerül. Napközben töltsd többször.

6. Utángyártott töltőket használunk

A töltők könnyen elvesznek és elromlanak, ezért a legtöbben egy olcsóbb, utánagyártott töltőt használnak. Ez viszont nem jó ötlet, mert ha a töltő nem eredeti, az akkumulátor könnyebben elromolhat.

7. Nem tisztítjuk elég gyakran

A kijelzőt gyakran át kel törölni, de még a töltő és a fülhallgató helyét is portalanítani kell. Egy fogpiszkáló segítségével ezeket a réseket is ki tudjuk tisztítani.

8. A kezünkben van, ha nincs rá szükségünk

Amikor nem használod, nem kell kézben tartanod séta közben. Könnyen leejtheted és jól tudod, milyen drága a kijelzője. Ráadásul így sokkal könnyebben el is lophatják tőled.

9. Nincs jelszavunk

A jelszóval biztonságosan használhatod a telefonod. Ha ellopják az nagyon kellemetlen, főleg ha a rajta lévő adatokhoz más is hozzáfér.

10. Kapcsold ki a GPS-t

Amikor nem használod kapcsold ki a GPS-t. Könnyen lemeríti az akkumulátort.

 

forrás

Ha hasznosnak találtad, ne felejtsd el megosztani!

Share Button
Top