Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > 10 egyszerűnek tűnő kérdéssel tedd próbára, mennyire vagy csavaros eszű…

10 egyszerűnek tűnő kérdéssel tedd próbára, mennyire vagy csavaros eszű…

Ott van benned a józan paraszti ész?

Na lássuk…. Mindre tudod a választ? (Ha nem alul megtalálod a megoldást…)

 

Íme a kérdések:


1.
Mária apjának 5 lánya van. Anna, Irénke, Katalin, Róza. Hogy hívják az ötödik lányt?

2. Egy férfi, és annak a biológiai fia autó-balesetet szenvedett. A fiú megsérült és kórházba szállították. A műtőben az ügyeletes műtős megszólalt. “Istenem, de hisz ez az én biológiai fiam”. Hogyan lehetséges ez?

3. Futóversenyen veszel részt és az utolsó körben a célvonal előtt megelőzöd az addigi második helyezettet. Hányadik leszel a verseny végén?

4. Hány születés napja vja van egy átlagos magyar embernek?

5. Egy elektromos áramtól mentes szobában vagy korom sötétben. Rendelkezésedre áll egy csomag gyufa és 3 fényforrás, amelyet meggyújthatsz, hogy világosság legyen. Az egyik petróleumlámpa, a másik egy gyantás fáklya a harmadik meg egy nagy gyertya. Mit gyújtasz meg elsőnek?

6. Nevezz meg három egymásután következő napot, anélkül hogy használnád a hétfő, szerda, csütörtök, szombat szavak közül bármelyiket is.

7. Clara Toe december 27.-én született. Ennek ellenére a szülinapja mindig nyáron van. Hogyan lehetséges ez?

8. Melyik az az esztendő, amikor az Újév és a Karácsony ugyanabban az évben van?

9. Hogyan teszel be egy zsiráfot a hűtőbe?

10. Hogyan teszel be egy elefántot ugyanabba a hűtőbe?

 

A helyes válaszok:

  1. Mária (1 pont)
  2. A műtős orvosnő a fiú biológiai anyja (1 pont)
  3. Második (1 pont)
  4. Egy (1 pont)
  5. A gyufát (1 pont)
  6. Tegnap, ma, holnap (vagy ma, holnap, holnapután) (1 pont)
  7. A Déli féltekén él (1 pont)
  8. Minden évben (1 pont)
  9. Kinyitod a hűtő ajtaját, beteszed a zsiráfot, becsukod a hűtő ajtót (1 pont)
  10. Kinyitod a hűtő ajtót kiveszed a zsiráfot, beteszed az elefántot, becsukod a hűtő ajtót (1 pont)

Kiértékelés:

0-3 pont:

Észjárásod egy átlagos Magyar emberéhez képest igencsak lassú és bőven van még csiszolni való neuronjaidon. Ne csüggedj! Iktasd ki az életedből mindazt, ami butít: Tv, bulvár, panaszkodó szomszéd, politika és miegymás.

3-5 pont:

Átlagos! Valószínűleg egy átlagosan ragyogó elme vagy, aki időnként rájön, hogy az egész élet egy nagy valóság show, ahol épp annyi az esélye, hogy nyerj, mint hogy veszíts. Elfogadod az életed olyannak amilyen, pedig egy kis kreativitással benne lehetne a booggie a lábadban.

6-7 pont:

Kitűnő! Átlagon felül teljesítettél és vág az elméd, mint a borotva. Szeretsz a dolgok mögé látni és nyugtával dicsérni a napot. Figyelmes vagy minden apró részletre és szereted mégis egészben látni a dolgokat. Ilyen értelmi szinten már az sem jelent gondot, hogy megértsd, hogy a nagy áruházak “egyet fizet, kettőt kap”, reklámfelhívásaiban úgyis mindent kifizetsz, semmi sem ajándék. Életed a saját kezedben van és tudod, hogy megvan minden erőforrásod ahhoz, hogy napról napra olyanná tedd, ami számodra a legmegfelelőbb. Ha egy problémára van megoldás, akkor TE megtalálod rá a legjobbat.

8-10 pont:

Briliáns! Ha ilyen magas pontszámot értél el, akkor valószínűleg azt is tudod, hogy ennek az IQ tesztnek a tudományos relevanciája gyakorlatilag zéró. Megcsillogtattad a józan paraszti eszed. Ne feledd a tudás kötelez.

 

forrás

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani!↓

Share Button
Top